U Saveznom parlamentu Australije održan je svečani prijem kojim je proslavljena 20. obljetnica usvajanja Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, kao i 20. obljet

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri i Australsko-hrvatske grupe prijateljstva Saveznog parlamenta Australije te uz podršku hrvatske zajednice u Australiji, 20. lipnja 2011. godine u Saveznom parlamentu Australije održan je svečani prijem kojim je proslavljena 20. obljetnica usvajanja Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, kao i 20. obljetnica australskog priznanja Republike Hrvatske.

Mnogobrojne visoke goste, zastupnike i senatore u australskom Saveznom parlamentu, diplomatske predstavnike Republike Hrvatske u Australiji, predstavnike hrvatskih organizacija iz cijele Australije pozdravili su veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji i Novom Zelandu Vicencije Biuk, senatorica i predsjednica Australsko-hrvatske parlamentarne grupe prijateljstva Annette Hurley, zastupnik i tajnik Australsko-hrvatske parlamentarne grupe prijateljstva Laurie Ferguson, zastupnik Richard Marles i predstavnik hrvatske zajednice u Australiji Josip Živko.

Kao odraz izvrsnih odnosa Republike Hrvatske i Australije koje na osobiti način obilježava doprinos hrvatske iseljeničke zajednice australskom društvu, ovaj događaj svojim mjestom održavanja simbolički odaje počast postignutoj razini odnosa između dviju država te u praksi australskog Saveznog parlamenta predstavlja jedinstven primjer iskazivanja poštovanja jednoj etničkoj zajednici u Australiji.

Prijem u Saveznom parlamentu Australije dio je svečanosti kojima se u australskom glavnom gradu obilježava proslava 20. obljetnice Dana državnosti Republike Hrvatske.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Australiji


Ostale vijesti