U Linzu je u utorak, 14. lipnja 2011. godine svečano otvoren počasni konzulat Republike Hrvatske za područje Gornje Austrije sa sjedištem u Linzu

U Linzu je u utorak, 14. lipnja 2011. godine svečano otvoren počasni konzulat Republike Hrvatske za područje Gornje Austrije sa sjedištem u Linzu. Konzulat, na čijem je čelu počasni konzul Wolfgang Kaufmann, otvorio je veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Gordan Bakota.

Uz oko 100-tinjak predstavnika političkog, gospodarskog i kulturnog života Linza, austrijskih medija, austrijsko-hrvatskih društava, hrvatske zajednice te katoličke misije svečanosti su nazočili i pokrajinski poglavar Gornje Austrije dr. Josef Pühringer i zamjenik gradonačelnika Linza Klaus Luger.

Nakon Graza, ovo je drugi počasni konzulat koji je Republika Hrvatska otvorila u Republici Austriji, a njegovim otvaranjem stvoreni su daljnji uvjeti za unapređenje bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Gornje Austrije, posebice na području gospodarstva, znanosti, kulture i turizma.

U svom govoru veleposlanik Bakota istaknuo je da je otvaranje konzulata organizirano upravo u trenutku kada Republika Hrvatska slavi 20. obljetnicu nezavisnosti te u godini u kojoj Republika Hrvatska treba potpisati Pristupni ugovor s Europskom unijom. Upravo će ta činjenica predstavljati nove mogućnosti i za unapređenje gospodarskih, kulturnih i drugih odnosa između Gornje Austrije i Republike Hrvatske.

Profesor Wolfgang Kaufmann, rođen 1947. godine, ugledni je austrijski arhitekt i poduzetnik koji je za svoj rad nagrađen i nizom austrijskih i međunarodnih nagrada. Jedan je od većih austrijskih ulagača u Republiku Hrvatsku

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji


Ostale vijesti