U ponedjeljak, 7. lipnja 2011. godine, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Varšavi održana je prezentacija projekta „Karneval u Hrvatskoj“.

U ponedjeljak, 7. lipnja 2011. godine, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Varšavi održana je prezentacija projekta „Karneval u Hrvatskoj“. Radi se o antropološkom istraživanju provedenom u Hrvatskoj tijekom mjeseca veljače ove godine na području Opatije i Rijeke, te manjih mjesta u okolici Rijeke koja gaje tradiciju lončara. Istraživanje je provela skupina studenata kroatistike Sveučilišta u Varšavi uz pomoć lektorice hrvatskog jezika na varšavskom sveučilištu, Ane Kordić, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Varšavo, te Sandre Krpan ravnateljice OŠ Ivan Brozović iz Kastva i ravnateljice Gradske knjižnice Rijeka, Gorane Tuškan Mihočić koje su skupini studenata osigurale smještaj, te omogućile provedbu istraživanja kroz promatranje i sudjelovanje.

Prezentacija projekta se sastojala od prikazivanja snimljenog dokumentarnog filma, referata na tematski podijeljene cjeline istraživanja, te izložbe slika. Ista prezentacija do sada je napravljena na Sveučilištu u Varšavi, a bit će priređena i u Sveučilišnoj knjižnici u Varšavi, te će biti dio programa Dana hrvatske kulture u Varšavi koji će se održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2011. u Mediateci.

Na temelju istraživanja priprema se publikacija od 120 stranica (uskoro se očekuje objavljivanje), koja će obuhvatiti studentske radove/referate i sve postale prikupljene materijale tijekom boravka u RH i provođenja istraživanja.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Varšavi je studentima predložilo povezivanje sa Filozofskim fakultetom u Zagrebu, te mogućnost objave međunarodnog znanstvenog rada, pri čemu će Veleposlanstvo sudjelovati u realizaciji.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Varšavi


Ostale vijesti