Ravnateljica Dubravka Vlašić Pleše je u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u Šibeniku sudjelovala na otvorenju Međunarodne mjeriteljske konferencije pod nazivom „Odmjereno u Europu“

Ravnateljica Uprave za koordinaciju prilagodba pravnom sustavu Europske unije i praćenje provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Dubravka Vlašić Pleše je u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u četvrtak 19. svibnja 2011. godine u Šibeniku sudjelovala na otvorenju Međunarodne mjeriteljske konferencije pod nazivom „Odmjereno u Europu“. Konferencija se održava pod supokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Ravnateljica Vlašić-Pleše je u svom govoru istaknula sve prednosti koje europska pravila u području mjeriteljstva donose hrvatskom gospodarstvu i zaštiti potrošača.

Hrvatska je maksimalno uskladila svoje zakonodavstvo s mjeriteljskim direktivama Europske unije tako da je hrvatski pravni okvir u potpunosti sukladan europskome.

Na konferenciji sudjeluju vrhunski međunarodni i domaći stručnjaci s ciljem upoznavanja najšireg kruga građana, a posebice poduzetnika sa svim prednostima koje mjeriteljstvo donosi trgovini, izvozu, zaštiti okoliša i održivom razvoju općenito. Konferencija nastavlja s radom do 21. svibnja 2011. godine.

Mario Dragun
Glasnogovornik


Ostale vijesti