U Kapošvaru, glavnom gradu mađarske Županije Šomođ, od 13.do 15. svibnja 2011. godine održan je jubilarni 20. festival puhačkih vojnih orkestara

U Kapošvaru, glavnom gradu mađarske Županije Šomođ, od 13.do 15. svibnja 2011. godine održan je jubilarni 20. festival puhačkih vojnih orkestara, te ujedno prvi s predznakom međunarodni. Uz mađarske vojne puhačke orkestre sudjelovali su i puhački orkestri Poljske i Slovenije, te poljske i hrvatske mažoretkinje.

Posebno muzički raznolik, atraktivan i profesionalno dorađen program predstavile su hrvatske predstavnice, višestruke hrvatske i europske prvakinje – Zagrebačke mažoretkinje.

Središnja svečanost Festivala održana je u subotu, 14. svibnja 2011. godine na središnjem kapošvarskom trgu pred nekoliko stotina okupljenih građana i gostiju. U skupnim i zasebnim nastupima sudionici Festivala predstavili su svoje glazbeno i scensko umijeće izvodeći koračnice, klasičnu, revijalnu glazbu i muzičke uspješnice.

Festival su otvorili general major Zoltán Pintér, zapovjednik zračnih snaga Glavnog stožera mađarske vojske i Károly Szita, gradonačelnik Kapošvara. Na svečanosti je sudjelovala i Ljiljana Pancirov, generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu.

Ljiljana Pancirov

Generalna konzulica


Ostale vijesti