Dvodnevni međunarodni seminar na temu 'Diplomatska komunikacija i kultura kao sredstvo promocije', održava se u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija

Dvodnevni međunarodni seminar na temu 'Diplomatska komunikacija i kultura kao sredstvo promocije', koji se održava u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i u suradnji s Nacionalnom školom za javnu upravu (ENA) iz Pariza i Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, započeo je danas, 18. Travnja 2011. godine, uvodnim izlaganjima ravnatelja Diplomatske akademije dr. Mladena Andrlića i francuskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, Jérômea Pasquiera.

Seminar je dio Godišnjeg programa aktivnosti Diplomatske Akademije Ministarstva vanjskih poslove i europskih integracije s Međunarodnom organizacijom Frankofonije (OIF) za 2011. godinu. Posvećen je diplomatskom komuniciranju i međunarodnoj kulturnoj suradnji kao dijelu diplomatskog djelovanja, pri čemu će se predstaviti različiti modeli organizacije međunarodne kulturne suradnje, napose francuska iskustva, kao i osobitosti diplomatske komunikacije u doba globalizacije, obilježene velikom količinom informacija i skoro neposrednim praćenjem zbivanja.

Predavači su stručnjaci francuskog Ministarstva vanjskih i europskih poslva te Ministarstva kulture i komunikacije. Seminar je namijenjen prvenstveno diplomatima koji djeluju u području teme seminara, ali i ostalim zainteresiranim državnim službenicima, kao i iz država srednje, istočne i jugoistočne Europe. Među 32 polaznika, deset ih je iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovačke. Seminar se u cijelosti odvija na francuskom jeziku i završit će u utorak, 19. travnja 2011. godine, podjelom potvrda o sudjelovanju.


dr. Mladen Andrlić
ravnatelj



Ostale vijesti