Na inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske osnovan je Klub zamjenika veleposlanika pri diplomatskim misijama akreditiranima u Slovačkoj Republici

Na inicijativu Tuge Tarle, savjetnice pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Bratislavi, 14. travnja 2011. godine osnovan je Klub zamjenika veleposlanika pri diplomatskim misijama akreditiranima u Slovačkoj Republici.

Inicijativu je podržalo 30 od 40-ak formalnih i neformalnih zamjenika veleposlanika diplomatskih misija akreditiranih u Slovačkoj. Osnivačkom sastanku nazočio je 21 diplomat te predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Slovačke Republike.

Cilj je ove neformalne grupe diplomata udružene u Klub razvijati komunikaciju, razmjenjivati informacije i jačati međusobnu suradnju organiziranjem različitih radnih i neformalnih susreta na mjesečnoj osnovi, debata i predavanja te kulturnih i društvenih aktivnosti.

Inicijativu su posebno pozdravili novi članovi diplomatske zajednice kao i diplomati iz zemalja zainteresiranih za pristupanje Europsku uniju. U organizacijski tim Kluba ušli su Chrisitne Freilinger (Austrija), Dušan Vukić (Srbija), Yan Yuqing (Kina), Bojko Borislav Hasjijski (Bugarska) i Tuga Tarle (Hrvatska).

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bratislavi


Ostale vijesti