Državni tajnik za europske integracije mr. sc. Andrej Plenković primio je u petak, 15. travnja 2011. godine, dr. Erharda Buseka, direktora Instituta za središnju Europu i Podunavlje koji je u posjetu Republici Hrvatskoj

Državni tajnik Plenković, u svojstvu nacionalnog koordinatora za Strategiju Europske unije za dunavsku regiju, istaknuo je važnost koju Republika Hrvatska pridaje Strategiji, usvojenoj od strane Vijeće Europske unije 13. travnja 2011. godine

Državni tajnik Plenković, u svojstvu nacionalnog koordinatora za Strategiju Europske unije za dunavsku regiju, istaknuo je važnost koju Republika Hrvatska pridaje Strategiji, usvojenoj od strane Vijeće Europske unije 13. travnja 2011. godine. Istaknuo je i prioritete suradnje Republike Hrvatske u Podunavlju u područjima prometa, turizma, kulture, gospodarstva i drugih, sadržane u Akcijskom planu. Također je najavio održavanje Konferencije o Strategiji Europske unije za dunavsku regiju u Vukovaru 29. travnja ove godine.

Državni tajnik Plenković izvijestio je dr. Buseka i o trenutnom stanju pregovora Republike s Europskom unijom te naporima koje Hrvatska poduzima u cilju njihovog što skorijeg završetka.

Dr. Busek iznio je svoju viziju razvoja Podunavlja u nadolazećem razdoblju s obzirom na Strategiji Europske unije za dunavsku regiju te naglasio mogućnosti razvoja plovidbe rijekom Dunav i veliki potencijal prometa i znanstvene suradnje na području Podunavlja, čime se posebice bavi Institut za središnju Europu i Podunavlje iz Beča.



Priopćenja