Veleposlanik Zoran Vodopija predao je vjerodajnice predsjedniku Republike Kosovo Bexhetu Pacolliju

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Kosovo Zoran Vodopija predao je u četvrtak, 17. ožujka 2011. godine, vjerodajnice predsjedniku Republike Kosovo Bexhetu Pacolliju.

Nakon završetka svečanog dijela predaje vjerodajnica veleposlanik Vodopija razgovarao je s predsjednikom Pacollijem o bilateralnim odnosima između dviju zemalja.

Predsjednik Pacolli istaknuo je potrebu zajedničkog djelovanja i učvršćivanja suradnje dviju država, te viziju otvaranja granica u svrhu slobode kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, napomenuvši kako je Kosovo premala država da bi bila zatvorena. Također je izrazio nadu u pomoć Republike Hrvatske koja ima vrijedna iskustva iz svog eurointegracijskog procesa.

Veleposlanik Vodopija poručio je kako je i odluka hrvatske Vlade o privremenom ukidanju viza od 1. travnja do 31. listopada za kosovske državljane s dozvolom rezidentnog boravka u zoni Schengena jedan od poteza kojim se želi pridonijeti otvaranju granica.

Tijekom razgovora posebno je istaknuta važnost daljnjeg intenziviranja gospodarskih odnosa između dvije države kao i povećanja suradnje u znanosti, obrazovanju i kulturi.

Sugovornici su se također složili oko potrebe pomoći Hrvatima na Kosovu.


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Prištini



Ostale vijesti