Veleposlanik Neven Madey otvorio je 14. ožujka 2011. u prostorijama Male galerije Ujedinjenih naroda u Beču izložbu ,,Park prirode Učka očima umjetnika''

Stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju, Ujedinjenim narodima i međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanik Neven Madey otvorio je 14. ožujka 2011. u prostorijama Male galerije Ujedinjenih naroda u Beču izložbu ,,Park prirode Učka očima umjetnika''

Izložbu su zajedno organizirali Stalna misija Republike Hrvatske pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama u Beču, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji, Javna ustanova Park prirode Učka i Katedra Čakavskog zbora općine Mošćenička Draga u suradnji sa skupinom austrijskih slikara ,,Slikari iz nacionalnih parkova''.

Uz veleposlanika Nevena Madeya, uzvanicima su se obratili ravnateljica Parka prirode Učka Suzi Petričić, u ime Katedre Čakavskog zbora općine Mošćenička Draga Aleksandra Čenić te u ime slikara Hannelore Nenning.

Navedena izložba nastavak je već postojeće suradnje između Parka prirode Učka, Katedre Čakavskog zbora općine Mošćenička Draga i umjetničke kolonije ,,Slikari iz nacionalnih parkova'', rezultat čega su bile izložbe u Mošćenicama i Opatiji u srpnju i studenom 2010. godine.

Umjetnici iz skupine ,,Slikari iz nacionalnih parkova'' već godinama svojim tematiziranjem prirodnih ljepota žele ukazati na opasnost od njihova uništenja te pridonijeti jačanju svijesti o važnosti zaštite okoliša, a svoju umjetnost označavaju kao ,,ekološki inspiriranu umjetnost''.


Neven Madey
Veleposlanik



Ostale vijesti