Dvadeset dvoje ravnatelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske nalazi se na studijskom putovanju u Nizozemskoj

Skupina od dvadeset dvoje ravnatelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, kao i predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, nalazi se na studijskom putovanju u Nizozemskoj od 14. do 16. ožujka 2011. godine.

Cilj im je upoznavanje nizozemskog školskog sustava i primjenjivanje novih spoznaja u hrvatskom školstvu. Voditelji skupine su Zvonko Pešić, ravnatelj, i Marijana Pešić, nastavnica privatne gimnazije u Šibeniku.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Haagu, skupina je posjetila nizozemsko Ministarstvo obrazovanja, kulture i znanosti kako bi se upoznali sa sustavom i funkcioniranjem osnovnog i srednjeg školstva u Nizozemskoj, nizozemske škole koje nastavu temelje na načelima razvijanja samostalnosti u radu učenika i posebno međunarodne škole koje nastavu održavaju na engleskom jeziku.

Izaslanstvo će posjetiti i instituciju European Platform u Haarlemu, specijaliziranu za internacionalizaciju nastave i međunarodnu suradnju na razini srednjih škola kako bi se upoznali s mogućnostima konkretne suradnje u okvirima programa Europske unije.


Vesela Mrđen Korać
Veleposlanica



Ostale vijesti