U atriju škole u Kalaču, nakon izlaganja u Pečuhu i Budimpešti predstavila se akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu, Hrvatske manjinske samouprave i Katoličke škole, gimnazije i kolegija Kalača, u atriju škole (Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény) nakon izlaganja u Pečuhu i Budimpešti predstavila se akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann.

Riječ je o autorici koja je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, magistrirala u Zagrebu, a živi i radi kao likovni pedagog u svom rodnom Dubrovniku. Imala je više skupnih i samostalnih izložbi u Dubrovniku, Splitu, Podgorici, Bad Gotesbergu, Budimpešti, a sudjelovala je na Mediteranskom bijenalu 2010. g. u Palači Milesi u Splitu.

Nazočne su na otvaranju pozdravili gradonačelnik grada Kalače i predsjednik Hrvatske državne samouprave Mišo Hepp. O opusu slikarice govorila je konzulica za kulturu Katja Bakija, a izložbu je otvorila generalna konzulica Ljiljana Pancirov.

Izložba „Radost trenutka“ bit će u Kalači otvorena do 26. ožujka 2011 godine.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti