Veleposlanik Gordan Bakota predao je vjerodajnice predsjedniku Republike Austrije dr. Heinzu Fischeru

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Gordan Bakota predao je u srijedu, 9. ožujka 2011. godine, vjerodajnice predsjedniku Republike Austrije dr. Heinzu Fischeru.

Nakon završetka svečanog dijela predaje vjerodajnica veleposlanik Bakota je s predsjednikom Fischerom razgovarao o bilateralnim odnosima između dviju zemalja.

Tijekom razgovora predsjednik Fischer izrazio je uvjerenje u skoro članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji te naglasio da su austrijsko-hrvatski odnosi ogledni oblik suradnje dvije prijateljske zemlje koje će se uskoro zajedno naći u Europskoj uniji. Predsjednik je naglasio da Hrvatska i nadalje može računati na tradicionalnu austrijsku pomoć vezano uz okončanje pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Posebno je istaknuta važnost daljnjeg intenziviranja gospodarskih odnosa između dvije države. Predsjednik Fischer naglasio je važnu ulogu koju ima veliki broj Hrvata koji žive u Austriji, posebno ističući značaj gradišćanskih Hrvata koji su vrlo dobro prihvaćeni i pozicionirani u austrijskom društvu te predstavljaju pravi most suradnje između Austrije i Hrvatske.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti