Državni tajnik u Ministarstvu turizma , Branko Grgić je od 21.-23. veljače 2011. g. boravio u posjetu Portugalskoj Republici

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske, Branko Grgić je od 21.-23. veljače 2011. godine boravio u posjetu Portugalskoj Republici. Tijekom svog boravka nazočio je otvaranju BTL-a (Bolsa de Turismo de Lisboa), najvećeg međunarodnog turističkog sajma u Portugalu, koji se održava u Lisabonu od 23.-27. veljače 2011. godine.

Budući da je među izlagačima na BTL-u i Republika Hrvatska, državni tajnik Grgić je u pratnji veleposlanika Željka Vukosava posjetio i izložbeni prostor Hrvatske turističke zajednice. Bio je to do sada najviši posjet BTL-u od strane hrvatskih turističkih dužnosnika. Ovim činom se prepoznaje rastući interes Portugalaca za posjet Hrvatskoj, koja slovi kao jedna od najzanimljivijih, za Portugal novih turističkih destinacija.

Hrvatsku godišnje posjećuje više od 30.000 portugalskih državljana, zahvaljujući čemu već pet godina uspješno posluje izravna zračna veza između Lisabona i Zagreba, koju u code-share-u zajednički drže Croatia Airlines i TAP Portugal.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti