Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je odgovor na pismo koje je 8. veljače 2011. godine uputio ministru vanjskih poslova Talijanske Republike Francu Frattiniju, a u svezi rješavanja problema om

Ministar Frattini u pismu ističe kako je upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko korištenja radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Republike Hrvatske i Talijanske Republike te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema

Ministar Frattini u pismu ističe kako je upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko korištenja radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Republike Hrvatske i Talijanske Republike te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema.

Navodi kako je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija, da će se pitanju koordinacije posvetiti prioritetno i uz posebnu pozornost.

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu, razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.

Na kraju pisma ministru Jandrokoviću izražava uvjerenje kako će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje.



Priopćenja