U Olimpijskom centru u Varšavi otvorena je izložba slika Marka Vrdoljaka „Čudesna Hrvatska“

U ponedjeljak, 14. veljače 2011. godine u Olimpijskom centru u Varšavi, u Muzeju sporta i turizma, pred 250 posjetitelja, otvorena je izložba slika Marka Vrdoljaka „Čudesna Hrvatska“. Izložbu su zajednički pripremili VRH Varšava, Poljsko-hrvatsko društvo prijateljstva i Olimpijski centar.

U okviru izložbe „Čudesna Hrvatska“ izloženi su u staklenim vitrinama, te su zauzimali centralno mjesto izložbe, dresovi nogometnih i rukometnih reprezentativaca, te službena ski jakna Hrvatske skijaške reprezentacije. U vlasništvu veleposlanstva nalaze se i dvije replike umjetničkih predmeta, glava Djevojke iz Salone i Vučedolska golubica, obje su posuđene Muzeju sporta i turizma, te će biti izložene zajedno s izložbom Marka Vrdoljaka „Čudesna Hrvatska“.

Veleposlanstvo je također, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Boleslawiecom, osiguralo dolazak KUD-a Boleslawiec, čiji članovi su plesali i svirali hrvatske plesove iz Valpova i Bizovca, u hrvatskim narodnim nošnjama, pod vodstvom učiteljice pjesme i plesa Elzbiete Andrusieczko-Tor.

Neposredno prije početka programa održan je sastanak Uprave Poljsko-hrvatskog društva prijateljstva, na kojem su raspravljane aktualne teme.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti