Veleposlanica mr. sc. Vesela Mrđen Korać predala je vjerodajnice glavnom direktoru OPCW-a Ahmetu Üzümcü

Stalna predstavnica Republike Hrvatske pri Organizaciji za zabranu kemijskog oružja (OPCW) veleposlanica mr. sc. Vesela Mrđen Korać predala je u petak, 4. veljače 2011. godine, u Haagu, vjerodajnice glavnom direktoru OPCW-a Ahmetu Üzümcü.

Po završetku svečanog dijela predaje vjerodajnica stalna predstavnica Mrđen Korać i glavni direktor Üzümcü razgovarali su o predstojećem dvogodišnjem članstvu Hrvatske u Izvršnom vijeću OPCW-a, koje će započeti u svibnju 2011. godine.

Tijekom razgovora stalna predstavnica Mrđen Korać uputila je poziv glavnom direktoru Üzümcü da OPCW i ovaj put bude suorganizator Međunarodne radionice industrije i akademske zajednice o osnaživanju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 1540 o sprječavanju širenja oružja za masovno uništenje, koja će se održati u travnju 2011. godine u Cavtatu u okviru Svjetskog kongresa o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj prijetnji i terorizmu. Glavni direktor Üzümcü pohvalio je dosadašnju suradnju i doprinos Republike Hrvatske radu OPCW-a.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti