U organizaciji ugostitelja i poduzetnika Natka Kuvačića, u Melbourneu su boravili hrvatski vinari s otoka Korčule

U organizaciji ugostitelja i poduzetnika Natka Kuvačića, u Melbourneu su boravili hrvatski vinari s otoka Korčule. Osim što je vlasnik popularnog hrvatskog restorana u Melbourneu, gospodin Kuvačić nedavno je osnovao poduzeće koje će se baviti uvozom hrvatskih vina u Australiju. Osim šire potrošnje u australskim trgovinama i restoranima, cilj ove inicijative je da i što veći broj hrvatskih iseljenika, kojih u Australiji ima preko dvjesto tisuća, može za posebne i svečane prigode nabaviti hrvatsko vino.

Tijekom boravka u Melbourneu i okolici hrvatski vinari su obišli veliki broj australskih vinarija i restorana, a dali su i intervjue za medije hrvatske zajednice u Melbourneu. Kako je glavna svrha ovog posjeta promocija hrvatskih vina, prema ranijem dogovoru s uvoznikom Natkom Kuvačiće, generalni konzul Antun Babić u dva navrata se sastao s hrvatskim vinarima i za njih organizirao medijske razgovore i poslovne kontakte.

Riječ je o prvom ozbiljnom projektu za uvoz hrvatskih vina u Australiju koji ima realne šanse za značajan uspjeh. Prema procjeni uvoznika, već za godinu dana u Australiju bi se iz Hrvatske uvozilo preko sto tisuća boca hrvatskih vina godišnje, s izgledom da se ta brojka značajno poveća u idućim godinama.

Osim Melbournea, hrvatski vinari će posjetiti Canberru, Sydney i Perth, gdje također živi veliki broj hrvatskih iseljenika i postoji dobro razvijena vinarska industrija.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti