Koncertom Zagrebačkog gitarističkog kvarteta, održanog u kopenhaškoj Kristijanovoj crkvi, započeli su "Dani hrvatske glazbe u Danskoj"

Koncertom Zagrebačkog gitarističkog kvarteta, održanog 28. siječnja 2011. godine u kopenhaškoj Kristijanovoj crkvi, započeli su "Dani hrvatske glazbe u Danskoj", koje organiziraju Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Danskoj, uz pomoć danskog Schubettovog društva i uz potporu Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu MVPEI-a.

U okviru ove kulturne manifestacije danskoj publici, a i hrvatskom iseljeništvu u Danskoj, želi se predstaviti presjek razvoja hrvatske glazbe u zadnjih nekoliko stoljeća do današnjih dana, kao i novi naraštaj hrvatskih glazbenika, već afirmiranih na međunarodnoj sceni.

Osim Zagrebačkog gitarističkog kvarteta, do 13. veljače publici će se predstaviti još i pijanistica Tamara Jurkić Sviben te orguljaš Mario Perestegi. "Dani hrvatske glazbe u Danskoj" odvijat će se u Kopenhagenu, Aarhusu i Roskildeu, a ukupno će biti održano devet koncerata. Hrvatski izvođači u svojim koncertnim programima imaju, osim djela hrvatskih autora, također i djela danskih i svjetskih autora.

S obzirom da je koncert u Kopenhagenu istodobno bio i otvaranje navedene manifestacije, nazočne je uvodno pozdravio veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj Ladislav Pivčević, a na programu su bila djela Johanna Sebastiana Bacha, Joaquina Turine, Ive Josipovića i Oscara Petersona.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti