Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u četvrtak, 20. rujna 2012., u nastupni posjet Kierana Dowlinga, veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Ljubljani

Tijekom razgovora sugovornici su potvrdili izvrsne odnose dviju tradicionalno prijateljskih zemalja. Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Zagreb i činjenicom da će Hrvatska uskoro postati punopravna članica Europske unije.

Veleposlanik Dowling čestitao je na pozitivnoj reviziji hrvatskog kreditnog rejtinga te upoznao zamjenika sa trenutnom gospodarskom situacijom u Irskoj. Govoreći o irskoj gospodarskoj krizi i zahtjevu za financijskom pomoći od strane EU-a i članica Euro-zone koji je Irska podnijela u studenom 2010., izvijestio je kako su zaključci Troike (Europske komisije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda) nakon svih sedam kvartalnih revizija bili pozitivni te kako se do 2015. godine očekuje rast BDP-a od 3 %.

Na kraju razgovora obostrano je izražena spremnost za daljnji razvoj bilateralne suradnje na svim pitanjima od zajedničkog interesa, kao i za nastavak aktualne dinamike susreta hrvatskih i irskih dužnosnika.



Priopćenja