Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u četvrtak, 14. lipnja 2012. godine, u posjet izaslanstvo Svestranačke skupine za Republiku Hrvatsku Parlamenta Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske

Tijekom sastanka obostrano je iskazano zadovoljstvo jačanjem bilateralnih odnosa te je izražena želja za nastavkom intenziviranja posjeta na svim razinama

Tijekom sastanka obostrano je iskazano zadovoljstvo jačanjem bilateralnih odnosa te je izražena želja za nastavkom intenziviranja posjeta na svim razinama. Osvrnuvši se na nedavno Izvješće Europske Komisije o Republici Hrvatskoj, zamjenik Klisović naglasio je predanost Hrvatske nastavku ispunjenja preostalih obveza u predviđenom roku.

Članovi izaslanstva Svestranačke skupine za Republiku Hrvatsku izrazili su uvjerenje u pravodoban završetak ratifikacije Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u britanskom Parlamentu, do 1. srpnja 2013. godine. Britanska strana ocijenila je kako se Hrvatska danas percipira kao glavna snaga stabilnosti u regiji jugoistočne Europe, a skorim članstvom u Uniji i kao dodatna vrijednost za Europsku uniju.

Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u državama regije jugoistočne Europe, a zamjenik Klisović upoznao je britansko izaslanstvo s načinima na koji je Hrvatska uključena u pružanje pomoći zemljama regije na njihovom euroatlanskom putu. Istaknuta je snažna podrška koju Hrvatska daje reformskim procesima u regiji, kako na političkoj razini, pružanjem podrške daljnjoj demokratskoj konsolidaciji i stabilizaciji, tako i kroz široki spektar stručne i tehničke pomoći.



Priopćenja