Zamjenik ministrice Joško Klisović primio je u srijedu, 11. travnja 2012. godine, u nastupni posjet Ngo Duy Ngoa, novoimenovanog veleposlanika Socijalističke Republike Vijetnam u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti

U razgovoru su obostrano potvrđeni dobri politički odnosi dviju zemalja, kao i tradicionalno dobra suradnja Hrvatske i Vijetnama na području multilaterale, a naglasak razgovora stavljen je na pronalaženje mogućnosti bolje bilateralne gospodarske suradnje

U razgovoru su obostrano potvrđeni dobri politički odnosi dviju zemalja, kao i tradicionalno dobra suradnja Hrvatske i Vijetnama na području multilaterale, a naglasak razgovora stavljen je na pronalaženje mogućnosti bolje bilateralne gospodarske suradnje.

Veleposlanik Ngo Duy Ngo iskazao je interes vijetnamske strane za ulazak vijetnamskih proizvoda na tržište Europske unije i njihovu distribuciju preko hrvatske luke Rijeka. Ujedno je skrenuo pozornost na veliko područje srednjeg i južnog Vijetnama koje je gusto pokriveno minama. Zamjenik ministrice Klisović ukazao je na specifičnu ekspertizu koju Hrvatska ima u razminiranju i uklanjanju minsko-eksplozivnih sredstava te uputio veleposlanika na hrvatski know-how i hrvatska poduzeća koja posjeduju visoku tehnologiju i strojeve za razminiranje.

Obje strane složne su oko nastavka aktivnosti na intenziviranju razmjene posjeta na svim razinama, uključujući održavanje redovitih političkih konzultacija ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Vijetnama, a veleposlanik Ngo Duy Ngo najavio je i posjet predsjednika Socijalističke Republike Vijetnam Republici Hrvatskoj iduće godine.



Priopćenja