Zamjenik ministrice Joško Klisović primio je u srijedu, 21. ožujka 2012. godine, u posjet izaslanstvo Odbora za vanjske i EU poslove Zastupničkog doma Parlamenta Talijanske Republike, kojeg je prevodio predsjednik Odbora Stefano Stefani.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima, kontinuiranim dijalogom na svim političkim razinama, kao i suradnjom dvaju Parlamenata te njihovih odbora

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima, kontinuiranim dijalogom na svim političkim razinama, kao i suradnjom dvaju Parlamenata te njihovih odbora.

Izrazivši zahvalnost na nedavnoj ratifikaciji Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u oba doma Parlamenta Talijanske Republike, zamjenik ministrice Klisović istaknuo je kako je za Republiku Hrvatsku posebno značajno da je Talijanska Republika, kao susjedna zemlja i jedna od utemeljiteljica Europske unije, bila među prvim članicama Unije čiji su parlamenti ratificirali hrvatski pristupni ugovor.

Obostrano je također zaključeno kako je zajednički interes daljnje razvijanje suradnje, posebice u području gospodarstva, ulaganja, turizma, prekogranične suradnje, čemu će zasigurno doprinijeti skoro članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.



Priopćenja