Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozdravlja dogovor šest vodećih nacionalnih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiranju Vijeća ministara te ujedno čestita svim građanima Bosne i Hercegovine

Posebno se pozdravlja činjenica što će u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine biti uključeni legitimni predstavnici sva tri konstitutivna naroda čime se stvara funkcionalna stabilnost za donošenje neophodnih odluka važnih za budućnost Bosne i Hercegovine

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozdravlja dogovor šest vodećih nacionalnih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiranju Vijeća ministara te ujedno čestita svim građanima Bosne i Hercegovine. Ovime se omogućava redovno funkcioniranje institucija vlasti što je preduvjet pravne sigurnosti i napretka države.

Posebno se pozdravlja činjenica što će u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine biti uključeni legitimni predstavnici sva tri konstitutivna naroda čime se stvara funkcionalna stabilnost za donošenje neophodnih odluka važnih za budućnost Bosne i Hercegovine. Republika Hrvatska potiče sve političke aktere na nastavak međusobnog dijaloga u duhu kompromisa s ciljem daljnjeg napretka Bosne i Hercegovine u euroatlantskim integracijama.

Republika Hrvatska još jednom naglašava svoju spremnost na prenošenje iskustava te druge oblike pomoći Bosni i Hercegovini u procesu njezinog pristupanja NATO-u i Europskoj uniji.



Priopćenja