Jednotjedni međunarodni diplomatski seminar 'Croatia's Accession to the EU: Lessons for the Region', kojeg pohađa sedam mladih diplomata iz susjednih država i Turske, započeo je radnim posjetom Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republik

Sudionike je u ime ministra pozdravio ravnatelj Uprave za susjedne zemlje i Jugoistočnu Europu Davor Vidiš

Sudionike je u ime ministra pozdravio ravnatelj Uprave za susjedne zemlje i Jugoistočnu Europu Davor Vidiš. Uslijedili su razgovori u odjelima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija nadležnima za odnose Republike Hrvatske s Europskom unijom. U poslijepodnevnim satima inozemni sudionici se priključuju polaznicima XIV. Jednogodišnjega stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije kako bi zajedno pratili predavanja o osobitostima pristupa Republike Hrvatske i pregovaranja o članstvu u Europskoj uniji.

Seminar je dio međunarodne razvojne pomoći Republike Hrvatske, a organiziran je i provodi se u Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Okupljeni su ponajbolji hrvatski predavači i praktičari - glavni pregovarač Vladimir Drobnjak i zamjenik glavnog pregovarača Boris Vujćić, državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković, kao i drugi stručnjaci. Uz radne posjete Hrvatskom saboru, Hrvatskoj narodnoj banci i Institutu za međunarodne odnose, održat će se i posebne stručne radionice i seminari, a seminar završava svečanom podjelom diploma u petak, 4. ožujka 2011. godine.



Priopćenja