Ravnateljica Uprave za izvaneuropsku bilateralnu suradnju Andrea Javor primila je u četvrtak, 16. prosinca 2010. godine, kopije vjerodajnica nove veleposlanice Republike Filipini u Republici Hrvatskoj Lourdes Ortiz Yparraguirre.

U razgovoru ravnateljice Javor i veleposlanice Ortiz Yparraguirre potvrđeni su dobri politički odnosi dviju zemalja, bez otvorenih pitanja, kao i dobra suradnja na multilateralnom planu

U razgovoru ravnateljice Javor i veleposlanice Ortiz Yparraguirre potvrđeni su dobri politički odnosi dviju zemalja, bez otvorenih pitanja, kao i dobra suradnja na multilateralnom planu.

Izraženo je zadovoljstvo prošlogodišnjem posjetom filipinskog ministra vanjskih poslova Alberta G. Romula Republici Hrvatskoj koji predstavlja snažan poticaj daljnjem jačanju bilateralne suradnje na svim područjima od obostranog interesa.

Obje strane su se složile da će nastaviti aktivnosti na intenziviranju razmjene posjeta na svim razinama, uključujući održavanje političkih konzultacija između ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Filipina.



Priopćenja