Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se na marginama konferencije o jugoistočnoj Europi, u utorak, 16. studenoga 2010. godine, u Bruxellesu, s predsjednikom skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Joseph

Ministar Jandroković uputio je zahvalu skupini Europske pučke stranke, te osobno predsjedniku skupine Daulu, na potpori koju pružaju Hrvatskoj tijekom njezinog pristupnog procesa za članstvo u Europskoj uniji

"Ministar Gordan Jandroković na konferenciji za novinare s predsjednikom EPP skupine J. Daulom, makedonskim premijerom N. Gruevskim i albanskim premijerom S. Berishom"
Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se na marginama konferencije o jugoistočnoj Europi, u utorak, 16. studenoga 2010. godine, u Bruxellesu, s predsjednikom skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Josephom Daulom.

Ministar Jandroković uputio je zahvalu skupini Europske pučke stranke, te osobno predsjedniku skupine Daulu, na potpori koju pružaju Hrvatskoj tijekom njezinog pristupnog procesa za članstvo u Europskoj uniji.

Imajući u vidu dosadašnja postignuća izrazio je uvjerenje u daljnji napredak u pregovorima već na sljedećoj međuvladinoj konferenciji u prosincu ove godine. Također je izrazio očekivanje Hrvatske za dovršenjem pregovora u prvoj polovici 2011. godine, tijekom mađarskog predsjedanja Europskom unijom. U tom smislu istaknuo je kako će biti uloženi dodatni napori, posebice u području reforme pravosuđa i javne uprave te borbe protiv korupcije.

U ime skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu predsjednik Daul iskazao je snažnu potporu dovršetku pregovaračkog procesa i što skorijem ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije, te istaknuo puno povjerenje u institucije hrvatske države. Napomenuo je pritom kako Europska pučka stranka računa na Republiku Hrvatsku u promicanju euro-atlantske perspektive zemalja jugoistočne Europe, smatrajući to jedinim jamstvom mira i stabilnosti na ovim prostorima.

Ministar Jandroković također je poručio je kako će Hrvatska i ubuduće podupirati članstvo svih zemalja regije u Europskoj uniji i NATO-u.



Priopćenja