Uprava za potporu procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji MVPEI organizirala je, u okviru Europskog tjedna, 6. i 7. svibnja 2010. godine, za učenike osnovnih i srednjih škola „Dane otvorenih vrata MVPEI“.

Cilj manifestacije bio je približiti učenicima rad Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te im pružiti više informacija o Europskoj uniji i putu Republike Hrvatske prema članstvu u Europskoj uniji

Cilj manifestacije bio je približiti učenicima rad Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te im pružiti više informacija o Europskoj uniji i putu Republike Hrvatske prema članstvu u Europskoj uniji.

Preko stotinu učenika posjetilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i poslušalo predavanje o Ministarstvu, njegovoj povijesti, zadaćama i ciljevima, kao i o onom što je već učinjeno te koracima koje je tek potrebno poduzeti kako bi Republika Hrvatska postala 28. država članica Unije. S obzirom da se radilo o posjetiteljima uglavnom srednjoškolskog uzrasta, poseban naglasak u prezentaciji stavljen je na programe Europske unije u koje se i oni sami mogu uključiti.

Učenici su pogledali i, za ovu prigodu u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, postavljenu, izložbu plakata „Europe 2020“.



Priopćenja