Veleposlanica Mira Martinec uručila je odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske predsjedniku krovne židovske udruge za područje Latinske Amerike DAIA-e Aldu Sergiu Donzisu i izvršnom direktoru Saveza židovskih udruga u Argentini Arielu Blufsteinu

Svečano uručenje odlikovanja održano je 15. travnja u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu, uz nazočnost brojnih veleposlanika i članova diplomatskog zbora u Argentini te članova židovske zajednice u Buenos Airesu

Svečano uručenje odlikovanja održano je 15. travnja u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu, uz nazočnost brojnih veleposlanika i članova diplomatskog zbora u Argentini te članova židovske zajednice u Buenos Airesu.

Aldo Sergio Donzis odlikovan je na prijedlog Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih i društvenih vrednota. Kao predsjednik DAIA-e, najznačajnije i najutjecajnije židovske udruge u Latinskoj Americi, na osobnu inicijativu predložio je i pokrenuo suradnju između te udruge i hrvatskog Veleposlanstva u Buenos Airesu radi približavanja hrvatskog i židovskog naroda kroz brojne zajedničke programe, posebice u području kulture.

Ariel Blufstein, izvršni je direktor Saveza židovskih udruga u Argentini, odlikovan je Redom hrvatskog pletera, za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Gospodin Blufstein bio je glavni akter u realizaciji i tehničkoj izvedbi suradnje na zajedničkim projektima s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Buenos Airesu.



Priopćenja