Ministar Gordan Jandroković susreo se s ministrom za međunarodnu trgovinu i ministrom za azijsko-pacifičku suradnju Dayom Stockwellom te ministricom za gospodarski razvoj zapadne Kanade Lynne Yelich

Sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo odličnim, prijateljskim i partnerskim odnosima između Republike Hrvatske i Kanade

Sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo odličnim, prijateljskim i partnerskim odnosima između Republike Hrvatske i Kanade, te se suglasili kako na gospodarskom planu još ima prostora za jačanje suradnje, posebice u poljoprivredi, zaštiti okoliša i energetici te turizmu.

U tom smislu ministar Jandroković uputio je poziv kanadskim investitorima da posjete Hrvatsku te se upoznaju s gospodarskim potencijalima moguće daljnje suradnje. S obzirom na vodeći regionalni gospodarski značaj Hrvatske za Kanadu, bilo je govora i o mogućnosti otvaranja kanadskog Trgovinskog ureda u Zagrebu.

Tijekom sastanka ministar Jandroković izvijestio je sugovornike i o situaciji u regiji jugoistočne Europe te aktualnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Posebno je zahvalio ministrici Yelich, prvoj ministrici hrvatskog podrijetla u Sjevernoj Americi, na doprinosu u unaprjeđenju hrvatsko-kanadskih odnosa te doprinosu kod donošenja odluke kanadske Vlade o ukidanju viza za hrvatske državljane.

U poslijepodnevnim satima ministar Jandroković sastat će se i s ministrom nacionalne obrane i ministrom za atlantski razvoj Peterom MacKayem te predsjednikom Senata Kanade Noëlom Kinsellom, a tom će prigodom na aktualnom satu biti predstavljen u Zastupničkom domu kanadskog Parlamenta.



Priopćenja