Ministar Gordan Jandroković prvog dana boravka službenog posjeta Državi Katar, susreo se s emirom Države Katar Sheikhom Hamadom bin Khalifom Al Thanijem i državnim ministrom poduzetništva i trgovine Khalidom bin Mohammadom Al Attiyahom.

U izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru protekao je susret s Sheikhom Hamadom bin Khalifom Al Thanijem, emirom države Katar, u koju su hrvatske tvrtke u prvih osam mjeseci izvezle roba i usluga u vrijednosti od 87,5 milijuna dolara

U izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru protekao je susret s Sheikhom Hamadom bin Khalifom Al Thanijem, emirom države Katar, u koju su hrvatske tvrtke u prvih osam mjeseci izvezle roba i usluga u vrijednosti od 87,5 milijuna dolara.

Ministar Jandroković osvrnuo se na vrlo dobre i prijateljske međusobne bilateralne odnose, ističući hrvatsku želju da se oni još više prodube i unaprijede, za što postoje realne mogućnosti u svim područjima djelovanja.

Emir Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani istaknuo je svoje zadovoljstvo nedavnim boravkom u našoj zemlji, te pri tom iskazao punu potporu daljnjem jačanju i suradnji naših dviju zemalja.

Obostrano je iskazan interes za poslovanjem hrvatskih tvrtki u Kataru, odnosno realizacije katarskih investicija u Republici Hrvatskoj na koje tamošnje tvrtke ozbiljno računaju. Kao posebna područja suradnje istaknuti su turizam i graditeljstvo.

I tijekom sastanka s državnim ministrom poduzetništva i trgovine Khalidom bin Mohammadom Al Attiyahom ocijenjeno je da vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja nude mogućnosti daljnjeg razvoja i unapređenja međusobnih gospodarskih odnosa u više područja. Sugovornici su se složili da se najveći potencijal Republike Hrvatske krije u turističkoj djelatnosti, izgradnji infrastrukture, te brodograđevnoj industriji, za što je u Kataru iskazano veliko zanimanje.

Poticaj jačanju gospodarske suradnje, složila su se oba sugovornika, bit će stupanje na snagu od 1. siječnja 2010. godine Ugovora o ukidanju dvostrukog oporezivanja, ali i drugi gospodarski bilateralni ugovori, koji se nalaze u procesu pregovaranja. Ministar Jandroković svome je sugovorniku ukratko predstavio gospodarske grane Republike Hrvatske koje bi svojom proizvodima i uslugama mogle biti od interesa za Državu Katar.



Priopćenja