U sklopu intenzivnog usuglašavanja stavova dviju zemalja o međusobnom načinu rješavanja otvorenih pitanja, napose pitanja razgraničenja na moru, Vlada Republike Hrvatske je, nakon primitka stavova i pogleda slovenske strane, na današnjoj sjednici raspravlj

U sklopu intenzivnog usuglašavanja stavova dviju zemalja o međusobnom načinu rješavanja otvorenih pitanja, napose pitanja razgraničenja na moru, Vlada Republike Hrvatske je, nakon primitka stavova i pogleda slovenske strane, na današnjoj sjednici raspravljala o spomenutim pitanjima

U sklopu intenzivnog usuglašavanja stavova dviju zemalja o međusobnom načinu rješavanja otvorenih pitanja, napose pitanja razgraničenja na moru, Vlada Republike Hrvatske je, nakon primitka stavova i pogleda slovenske strane, na današnjoj sjednici raspravljala o spomenutim pitanjima.

S obzirom na stavove Republike Hrvatske oko predmeta tzv. arbitraže, odnosno oko iznošenja graničnih pitanja pred međunarodno pravosudno tijelo, Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici predložila slovenskoj strani da se oko problema razgraničenja na moru dvije države obrate Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu.

Postupak usuglašavanja je u tijeku te budući da se radi o internoj proceduri u ovom se trenutku ne može ulaziti u pojedinosti. Vlada Republike Hrvatske očekuje odgovor slovenske strane nastavno na današnji hrvatski prijedlog.



Priopćenja