Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu, 25. srpnja 2012. godine, u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Hans-Petera Annena

U kontekstu predstojećeg hrvatskog članstva u Europskoj uniji, ministrica Pusić osvrnula se na važnost ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, pri čemu je veleposlanik Annen istaknuo kako u Njemačkoj ne postoje nikakve prepreke za ratifikaciju te izrazio nadu da će ona biti okončana u što skorijem roku.

Bilo je riječi i o situaciji u regiji, koju veleposlanik vrlo dobro poznaje s obzirom da je u jednom od svojih prethodnih mandata bio njemački veleposlanik u Albaniji. Mvep Pusić je istaknula da je stabilnost regije jedan od najvažniji vanjskopolitičkih ciljeva hrvatske vanjske politike.

Sugovornici su se također složili kako Hrvatska i Njemačka imaju tradicionalno dobre bilateralne odnose čemu pridonosi i veliki broj Hrvata koji žive u Njemačkoj, a za pozitivan stav kojeg njemački građani imaju prema Hrvatskoj zaslužni su i izvrsno integrirani Hrvati u Njemačkoj.



Priopćenja