Ministar Gordan Jandroković primio je predsjednika Odbora za vanjsku politiku Sejma Republike Poljske Andrzeja Halickog te izaslanstvo Odbora koje s njim boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim međusobnim odnosima između Hrvatske i Poljske, te intenzivnom parlamentarnom suradnjom, a posebice dvaju odbora za vanjsku politiku

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim međusobnim odnosima između Hrvatske i Poljske, te intenzivnom parlamentarnom suradnjom, a posebice dvaju odbora za vanjsku politiku. Obostrano je izraženo očekivanje da će odlični politički odnosi između dviju država u budućnosti biti popraćeni i intenzivnijom gospodarskom suradnjom.

Ministar Jandroković kazao je kako Hrvatska cijeni dosadašnju podršku Poljske na njezinom putu u euroatlantske integracije, a predsjednik vanjskopolitičkog Odbora Halicki poručio je kako će se aktivna poljska podrška u cilju brzog okončanja pristupnih pregovora Republike Hrvatske i Europske unije nastaviti i u budućnosti.

Izrazivši zadovoljstvo nedavnim potpisom Lisabonskog ugovora od strane poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog, ministar Jandroković kazao je kako je to izuzetno značajno i za Hrvatsku jer se time olakšava postupak njezinog pristupanja u Europsku uniju. Sugovornici su se složili kako je to ujedno i dodatni poticaj nastavku politike proširenja za ostale države jugoistočne Europe, te je obostrano iskazana spremnost da im se na tom putu nastavi pružati puna politička i stručna potpora.



Priopćenja