Kineski CSCEC istražuje mogućnosti ulaganja u Zračnu luku Tuzla

Predstavnici Kineske državne građevinske korporacije China State Construction Engineering Corporation – CSCEC razgovarali su s ministrom trgovine turizma i prometa Tuzlanske županije Mirsadom Gluhićem i direktorom Zračne luke Tuzla (MAT) Rifetom Karasalihovićem o mogućnostima ulaganja u kargo centar te klaonice i farme u sklopu MAT-a. Kinesko izaslanstvo ponudilo je ovom prigodom domaćinima i otvaranje zračne linije prema Kini.

U prvih šest mjeseci 2018. MAT je ostvario promet od 372.000 putnika. U tijeku su i radovi na izgradnji novog putničkog terminala, čiji se završetak očekuje do kraja rujna 2018. godine, a planovi o razvoju kargo prometa prisutni su već dulje vrijeme.

Prema riječima ministra Gluhića, predstavnici kineske korporacije zainteresirani su za veći broj projekata, međutim, posebno zanimanje iskazali su za građevinske radove u kargo centru te za izgradnju 4.000 farmi i klaonica u okolini zračne luke, gdje bi se stoka i uzgajala i klala te potom izvozila. Cijeli taj projekt koštao bi oko 500 milijuna USD, a pola tog iznosa otišlo bi za građevinske radove.



Priopćenja