Hrvatska sve zanimljivija ulagaču iz Republike Južne Afrike

Južnoafrički investicijski fond Tower Property Fund planira dodatno povećati ulaganja u Hrvatskoj zbog slabih gospodarskih uvjeta u Republici Južnoj Africi.

Kako je izjavio direktor fonda Marc Edwards, umorni su od loših uvjeta poslovanja u Južnoj Africi te svoje poslovanje namjeravaju širiti u Hrvatskoj, gdje već posjeduju pet lukrativnih nekretnina, koje vrijednosno čine 28 posto njihove ukupne imovine. Hrvatske nekretnine vlasnički su prenesene u novoosnovani TPF International sa sjedištem u Mauricijusu.

Tower Property Fund, koji u Republici Južnoj Africi posjeduje raznovrsni portfelj od 46 maloprodajnih, industrijskih i uredskih nekretnina, vrijednih 4,9 milijardi ZAR, izrazio je zadovoljstvo postignutim godišnjim rezultatima grupe uslijed teških gospodarskih uvjeta, međutim, s obzirom na ekonomsku neizvjesnost u toj zemlji, ne daje prognoze za financijsku godinu 2019. Lokalni južnoafrički portfelj grupe obuhvaća nekretnine u najbogatijim gradskim područjima Gautenga, Cape Towna i provincije KwaZulu-Natal.



Priopćenja