U veljači 2018. prosječna plaća 849 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Bosni i Hercegovini u veljači ove godine iznosila je 849 konvertibilnih maraka i nominalno je viša za 1,3 posto u odnosu na veljaču prošle godine, te niža za 1,6 posto u odnosu na prosinac  2017. godine.   

Najniža prosječna neto plaća od 539 konvertibilnih maraka bila je u uslužnoj djelatnosti smještaja, te pripreme i posluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 562 konvertibilne marke, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 591 konvertibilnu marku.

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, u financijskim i osiguravajućim djelatnostima prosječna neto plaća u veljači ove godine iznosila je 1.406 konvertibilnih maraka, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i poslovima klimatizacije 1.335 konvertibilnih maraka, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.225 konvertibilnih maraka.

Prosječna bruto plaća u Bosni i Hercegovini u veljači ove godine iznosila je 1.319 konvertibilnih maraka i nominalno je viša za 1,5 posto u odnosu veljaču prošle godine, te niža za 1,6 posto u odnosu na prosinac prošle godine.



Priopćenja