Nastavak gradnje autoputa na Koridoru Vc - Poddionica Nemila – Donja Gračanica

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je dva prijedloga sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za projekt autoputa na Koridoru Vc, poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever), komponente A i B.

Riječ je o izgradnji 17,65 kilometara duge dionice Nemila - Donja Gračanica autoputa na Koridoru Vc, odnosno poddionica, Nemila – Vranduk u dužini  5,7 kilometara, Vranduk - Ponirak 5,07 kilometara i Ponirak - Donja Gračanica 6,9 kilometara. 

Vrijednost zajma za komponentu A je 27,15 milijuna američkih dolara, a za komponentu B iznosi 24,3 milijuna eura. Rok otplate za komponentu A je 20  godina uz pet godina počeka i 18 godina za komponentu B uz četiri godine počeka. Zajmovi su alocirani na Federaciju Bosne i Hercegovine.

Pojedinačni prijedlozi sporazuma s osnovama za vođenje pregovora za njihovo zaključivanje bit će dostavljeni Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru, a za potpisnika za Bosnu i Hercegovinu je predložen ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda.



Priopćenja