Potpora njemačkoga gospodarskog saveza Aluminijevoj viziji razvitka BiH

Čelni ljudi Zastupništva njemačkoga gospodarstva u BiH (AHK BiH), koje je produljenom rukom njemačke vanjskotrgovinske komore, u pratnji vodstva Gospodarske komore Mostara boravili su u službenomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar, koji je odnedavno i članicom Gospodarske udruge AHK, imena Wirtschaftsverein.

Riječ je o posjetu tijekom kojega je direktor Gadžić goste upoznao s aktualnom situacijom Aluminija, naglasivši kako je u posljednjih godinu dana došlo do promjene pokazatelja u poslovanju Društva, s intencijom nastavka stabiliziranja ukupnoga poslovanja i, što je prioritetno, povećanja opsega proizvodnje, uz tekuće opsežno restrukturiranje. Poseban naglasak jednosatnoga susreta bio je na Aluminijevu strateškom opredjeljenju pronalaska inozemnoga partnera za ulaganje, s ciljem trajne promjene trendova po pitanju izvoza proizvoda višega stupnja obrade, umjesto isključive prodaje sirovoga metala.

Inače, AHK BiH najvećom je mrežom gospodarskih subjekata u Europi, ima izvrsne kontakte s gotovo svim svjetskim tvrtkama, financijskim, tehnološkim i znanstveno-istraživačkim institucijama, ali i s njemačkom vladom te, putom vladinih kanala, i sa svim drugim značajnim gospodarskim savezima u svijetu.



Priopćenja