XI. „Forum organske proizvodnje“

Jedanaesti po redu „Forum organske proizvodnje“, koji organizira Centar za organsku proizvodnju Selenča, održati će se 29. rujna 2017. godine Selenči, uz podršku Vlade AP Vojvodine,Vlade Kraljevine Švedske i Višegradskog fonda, a u suradnji s Poljoprivrednim Sveučilištem u Nitri, Europskom poduzetničkom mrežom u Srbiji i EU Info Point-om iz Novog Sada.

Tema ovogodišnjeg foruma je „Izazovi i perspektive – kuda ide Srbija“. Na Forumu će biti predstavljen projekt „Organic bridge“, odobren kroz program Interreg IPA prekogranična suradnja između Srbije i Hrvatske, koji realiziraju Grad Valpovo, Tera tehnopolis iz Osijeka, Terras iz Subotice i Centar za organsku proizvodnju Selenča.

Središnji dio foruma je panel diskusija na kojoj će se razgovarati o stanju organske proizvodnje u Srbiji, poticajima, tržišnim kretanjima, mogućnostima kroz IPARD program kao i o procesu evropskih integracija.

I ove godine održati će se Međunarodni poslovni susreti AgroOrganic B2B 2017, a očekuje se veći broj sudionika poslovnih susreta u odnosu na prošlu godinu, kada je 81 predstavnika iz deset zemalja uzelo učešće u ovim susretima. Tijekom Foruma održati će se sastanak s partnerima iz Bosne i Hercegovine, Slovačke, Češke, Mađarske i Moldavije u okviru projekta „Socijalna inkluzija i osnaživanje mladih kroz podršku razvoju Centra za učenje o organskoj  proizvodnji" koji financira Višegradski fond.

Za događaj se prijavljuje putem platforme http://agroorganic2017b2b.talkb2b.net/.



Priopćenja