U Tešnju će se proizvoditi rezervni dijelovi za oružje iz cijeloga svijeta

Tvrtka Župčanik iz Tešnja ovih je dana dobila i suglasnost Vlade Federacije BiH za uvođenje proizvodnje nenamjenske vojne industrije.

Ona će proizvoditi i dijelove koji se određuju kao vojna oprema iz skupine mehaničkih dijelova proizvoda iz skupine bez pirotehničkih elemenata te oklopnu ili zaštitnu opremu i konstrukcije, a bit će tu i otkivci, odljevci i ostali nedovršeni proizvodi bez eksplozivnih elemenata.

Tvrtka želi postati konkurentna na svjetskom tržištu u proizvodnji, između ostaloga, kako navode, i metalnih te plastičnih komponenti, kao što su nakovnji, kapsule, košuljice zrna, članci redenika, vodeći prsteni i metalni dijelovi streljiva, sigurnosne i oružne naprave, upaljači, senzori i inicijalne naprave, energetska punjenja za jednokratno paljenje.

S obzirom na potražnju u regiji i svijetu, žele se također uključiti u proizvodnju dijelova za oružje s glatkom cijevi, kalibra manjeg od 20 mm, ostalog naoružanja i automatskog oružja kalibra 12,7 mm. Radili bi na proizvodnji pribora i ostalih posebnih komponenti za puške, karabine, revolvere, pištolje, automatske pištolje i automatske puške.



Priopćenja