Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora

Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora održavat će se od 07. do 09. lipnja 2017. godine u gradovima Pescara i Chieti (Italija), istodobno s 18. Forumom jadransko-jonskih gradova.

Forum, koji su prije 16 godina pokrenule Županijska komora Split i Gospodarska komora Ancone, danas okuplja 41 gospodarsku komoru te tri potporna člana iz sedam zemalja jadransko-jonske regije.

Članice Foruma iz Hrvatske jesu nacionalna Hrvatska gospodarska komora te šest priobalnih županijskih komora – Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik.

Pri Forumu djeluje pet tematskih okruglih stolova, usklađenih sa stupovima Strategije Europske unije za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR):

•Okrugli stol za plavi rast

•Okrugli stol za povezivanje regije

•Okrugli stol za kvalitetu okoliša i poljoprivredu

•Okrugli stol za održivi turizam

•Okrugli stol za žensko poduzetništvo

HGK i HGK – Županijska komora Split koordiniraju radom dvaju stolova – za održivi turizam i za žensko poduzetništvo.

Ovogodišnji će se Forum usredotočiti na neke aktualne teme relevantne za zemlje jadransko-jonske regije, poput kulturne baštine i turizma, inovacija i digitalizacije.

Plenarna sjednica održat će se 08. lipnja, a nosit će naziv Na putu prema budućnosti. Istog će se dana održati i pet okruglih stolova te sastanak radne skupine za upravljanje EU projektima.

Više na: www.forumaic.org

(HGK)



Priopćenja