Otvoren počasni konzulat Republike Hrvatske u Genovi

Povodom Dana Diplomacije, Republika Hrvatska će i službeno otvoriti svoj počasni konzulat u Genovi, najvećoj luci na Mediteranu, te time proširiti svoju diplomatsku mrežu u Italiji. Na taj način je hrvatska diplomacija i službeno prisutna u Genovi.  Na dužnost počasnog konzula RH u Genovi imenovan je poznati talijanski industrijalac Alberto Massucco, koji će prigodnim programom u Genovi 08. lipnja i službeno otvoriti počasni konzulat RH.

Prema riječima generalne konzulice RH u Milanu Ive Pavić, nova ulaganja u RH, kao i plasman hrvatskih proizvoda na ovo gospodarski razvijeno tržište te stvaranje novih poslovnih prilika za hrvatske poduzetnike i gospodarstvenike, potaknuli su nadležne na otvaranje počasnog konzulata na Sjeveru Italije na čelu kojeg je upravo Alberto  Massucco, nekadašnji senator Talijanske Republike i prvi čovjek “La Massucco Industrie”.

Hrvatski počasni konzulat u Genovi pokrivat ce regije Liguriju, Piemonte i Valle d’Aosta, a svečano je otvoren u nazočnosti brojnih talijanskih uglednika, gospodarstvenika, Konzularnog zbora u Genovi.  Svečano otvorenje će obilježiti degustacija hrvatskih vina s otoka Visa i specijaliteta, dok se za glazbeni ugođaj pobrinuo mladi hrvatski pijanist Ivan Vihor Krsnik s konzervatorija u Bergamu.

Na svečanom otvorenju prisustvovao je i hrvatski veleposlanik u Rimu Damir Grubiša, koji je naglasio da će ovaj prvi počasni konzulat RH na sjeveru Italije zasigurno donijeti dodatnu vrijednost svim odnosima dviju zemalja, a posebno onim gospodarskim. 



Priopćenja