Gospodarsko izaslanstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske posjetilo Suboticu


Na zajedničku inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu i Hrvatskog poslovnog kluba, veleposlanik RH u Srbiji Gordan Markotić s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice u Republici Srbiji, posjetio je 23. travnja  2014. godine grad Suboticu.  Domaćini su bili gradonačelnik Subotice Janő Maglai i predsjednik Skupštine Ilija Maravić,  sa svojim timom i Regionalna privredna komora Subotice gdje su održani i poslovni B2B razgovori hrvatskih i tvrtki iz Subotice i regije.

Na uvodnom sastanku gradonačelnik Maglai je, izrazivši zadovoljstvo posjetom i njegovom gospodarskom dimenzijom, istaknuo kao je hrvatska zajednica jedna od temeljnih nacionalnih zajednica u Subotici zatupljena u organima i aktivnostima lokalne samouprave i u vlasti Grada Subotice.  Podvukao je značaj radnog dijela susreta gospodarstvenika i izrazio nadu da će  izravni kontakti poduzetnika dovesti  i do konkretnih rezultata i biti od obostranog interesa.  Podsjetio je da su  gospodarstvenici  iz RH već duže vrijeme prisutni u Subotici i da poslovni ljudi iz Subotice imaju dobre kontakte s gospodarstvenicima iz Republike Hrvatske.

U pratnji hrvatskog gospodarskog izaslanstva bili su i predstavnici Veleposlanstva u Beogradu te Generalnog konzulata u Subotici.



Priopćenja