Održan sastanak MEDEF International na temu poslovanja u Republici Hrvatskoj

 

MEDEF International, najprestižnija organizacija francuskog privatnog sektora na međunarodnoj razini a koja okuplja preko 4.000 francuskih tvrtki koje posluju u svijetu, održala je sastanak  između šefova francuskih kompanija koje posluju/ ili su zainteresirane za poslovanje s Hrvatskom. Ideja i cilj sastanka bila je izmjena iskustava o gospodarskoj klimi u RH skoro godinu dana nakon ulaska u EU, u okviru redovitih konzultacija francuskih veleposlanika u zemljama članicama EU.

Neke od prisutnih tvrtki na sastanku bile su: Neke od prisutnih kompanija: ALSTOM, BNP, Bouyges travaux publics, Bouyges Construction, Bricostore, Colas, Consolis, DCNS, ECTI, EDF, EGIS Projects, GDF SUEZ, Gide Loyrette Nouel, Groupe la poste, IFP energies nouvelles, Irrifrance groupe, Mazars, NFM Technologies, Oxylane Dechatlon, Rotschild, Thales, Vinci concessions.

Francuske tvrtke prednost Hrvatske  vide u geografskom položaju, te smatraju da bi u budućnosti RH mogla postati svojevrsni transportni «most» između tržišta EU i ostalih. Naglašeno je da svakako postoji interes za investiranjem u infrastrukturu riječnih puteva, kao i luka. Osim ozbiljnih planova s detaljnim vremenskim okvirom, istaknuta je i nužnost ubrzanja administrativnih procedura.  



Priopćenja