Prezentacija hrvatske tvrtke EDC d.o.o. Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, poljoprivredu i međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu u Novom Sadu

 

Uz posredovanje Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, hrvatska tvrtka EDC d.o.o. iz Zagreba sredinom travnja je prezentirala Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine u Novom Sadu svoje programe upravljanja komunalnim sustavima na razini lokalnih samouprava, što pridonosi znatnim uštedama u trošenju proračunskog novca u lokalnim samoupravama. Jedni od većih investicijskih projekata u Vojvodini planirani su upravo u sektoru vodoopskrbe i navodnjavanja.

Tvrtka na web-sučelju ima integrirani sustav za održavanje katastra vodova, a sanacija gubitaka u vodoopskrbnom sustavu značajna je stavka koja se metodologijom EDC-a svodi na minimum. Inovacija EDC-a je „telemetrijski hidrant“ koji omogućava postavljanje mjernih mjesta na jednostavan i povoljan način te prikupljanje brojnih podataka o stanju vodovodne mreže i kontroli kvalitete vode.



Priopćenja