Predsjednik Republike Hrvatske otvorio međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

 

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, jučer je u Mostaru otvorio 17. međunarodni sajam gospodarstva. U svom je govoru naveo da Hrvatska kao mala zemlja nastoji iskoristiti prednosti i mogućnosti za razvoj, a kao takva želi s Bosnom i Hercegovinom razvijati odnose u duhu europskog partnerstva, te dodao kako je: ''Mostarski sajam velikim brojem izlagača i bogatim programom postao veliki gospodarski događaj, a značajem je prerastao granice Bosne i Hercegovine vjerujem da će kao takav imati pozitivne učinke na razvoj gospodarstva BiH, kao i na produbljivanje međunarodnih gospodarskih odnosa. To je od iznimnog značaja posebno u ovim kriznim uvjetima poslovanja tvrtki, koje nastoje održati korak s izazovima suvremenog vremena''.

Na sajmu, koji će se održavati do 12. travnja, predstavit će se 700 izlagača iz 20 zemalja. U najvećoj mjeri bit će zastupljeni poduzetnici iz BiH, te  Hrvatske, Srbije, Slovenije, Švicarske, Italije, Rusije i Njemačke. Uz opću sajamsku manifestaciju na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije te Sajam informacijskih tehnologija, te niz konferencija, okruglih stolova i radionica.

Predsjednik je Josipović prigodom otvorenja Istaknuo kako je BiH najvažniji susjed Hrvatske, veliki partner i prijatelj.



Priopćenja