Pliva u Dubaiju osvojila nagradu za najbolji investicijski projekt Istočne Europe za 2013.

Pliva Hrvatska d.o.o., članica Teva grupe, je uz podršku Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske i Agencije za investicije i konkurentnost u vrlo jakoj konkurenciji zemalja poput Poljske, Češke, Slovačke, Turske i Srbije osvojila nagradu za najbolji investicijski projekt u Istočnoj Europi. Stručni ocjenjivački sud od 10 međunarodno priznatih stručnjaka iz područja izravnih stranih ulaganja vrednovao je projekte prema sljedećim kriterijima: visina investicija, broj ukupno novozaposlenih, izvoz, supstitucija uvoza, lokalni utjecaj investicija, održivi razvoj te ekološki odgovornom poslovanju.
Dodjela nagrada održala se u sklopu jedne od najvećih svjetskih investicijskih konferencija Annual Investment Meetinga, a koja se pod visokim pokroviteljstvom H. H. Sheikha Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera i potpredsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata te vladara Dubaija održavala od 8. do 10. travnja u Dubaiju.

Tihomir Orešković, predsjednik uprave PLIVE Hrvatska d.o.o. tom je prigodom izjavio: „Ovo je još jedna potvrda da u Hrvatskoj postoje znanja i sposobnosti da uspješno konkuriramo na najzahtjevnijim svjetskim tržištima. Vjerujem da će ovo biti dodatni poticaj i drugima u okruženju da prepoznaju stručnost i profesionalizam u Hrvatskoj.“

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tim povodom rekao je da je neosporna činjenica da je danas lakše investirati u Hrvatsku u odnosu na samo godinu dana ranije te dodao: „Osim što samo promijenili zakonodavni okvir, imamo poticaje i olakšice za ulagače, ali što je još i važnije - promijenili smo i investicijsko okruženje te konkurentnost zemlje. Na sve moguće načine želimo dokazati koliko nam je važna proizvodnja, izvoz i svako novo radno mjesto, a posebno ona u visokotehnološkoj proizvodnji“.

Na AIM-u je 2013. godine prvi put organizirana dodjela nagrada za najbolja direktna strana ulaganja, a koje se dodjeljuju nacionalnim agencijama za privlačenje investicija s ciljem promicanja doprinosa navedenih agencija u gospodarskom razvoju svojih zemalja. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija razvrstanih po sljedećim geografskim regijama: Afrika, Bliski istok i Sjeverna Afrika, Azija, Latinska Amerika, Središnja Amerika te Istočna Europa.



Priopćenja