Zamjenik ministrice Klisović s veleposlanicima Irske i Turske

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u srijedu 26. studenog 2014. u nastupni posjet prvog veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u srijedu 26. studenog 2014. u nastupni posjet prvog veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu Timothya Harringtona. U razgovoru je istaknuta važnost jačanja bilateralnih odnosa, posebno kad je riječ o gospodarstvu, kulturi i turizmu. Suradnja u okviru EU-a također je istaknuta kao prioritetno područje. Sugovornici su se također osvrnuli i na aktualne vanjskopolitičke teme i krizna žarišta u svijetu, a posebno na pitanje priznavanja Palestine i sigurnosnih izazova na širem području Bliskog istoka.

Zamjenik ministrice Klisović primio je u nastupni posjet i novog turskog veleposlanika Ahmeta Tutu s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država i stanju u Bosni i Hercegovini nakon izbora pri čemu je istaknuta važnost britansko-njemačke inicijative za europsku budućnost BiH. Sugovornici su se također osvrnuli i na nedavno održane političke konzultacije u Ankari.



Priopćenja