Zamjenik ministrice Klisović s predstavnicom Hong Konga za gospodarske i trgovinske poslove

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se u četvrtak, 13. ožujka, s Lindom Lai, posebnom predstavnicom Hong Konga za gospodarske i trgovinske poslove pri EU...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se u četvrtak, 13. ožujka, s Lindom Lai, posebnom predstavnicom Hong Konga za gospodarske i trgovinske poslove pri EU. Zamjenik Klisović je istaknuo kako je Hrvatska zainteresirana i za udaljena tržišta, kao što je tržište NR Kine. Složio se sa sugovornicom kako Hong Kong može biti vrlo privlačno mjesto za nastup na kineskom tržištu zahvaljujući izvrsnoj pravnoj infrastrukturi te vrlo dobrim vezama s kineskim tržištem. Istaknuo  je da je Hong Kong dobra prilika, prije svega, za izvoz hrvatskih vina i delikatesnih prehrambenih proizvoda, ne samo na tržište Hong Konga, već i na susjedno tržišta Kine i drugih država u regiji.

Kada je riječ o kineskim investicijama  u Hrvatskoj, Linda Lai je naglasila da je preduvjet za privlačenje ulagača iz Kine potpisivanje Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Republike Hrvatske i NR Kine.



Priopćenja